Bakgrund – varför starta en stiftelse.

Jag, Tua Fonnisson, Simons mamma vet inte exakt när jag tänkte tanken för första gången att starta en stiftelse till min älskade sons minne. 

Jag ville bara att något gott skulle komma ur all denna sorg och smärta. Att få göra något för några av de barn och ungdomar som liksom Simon kämpar varje dag med sin sjukdom och allt vad det medför av läkarbesök, mediciner, undersökningar och all väntan på besked.

Jag har med hjälp av min dotter, min syster och en god granne till min dotter således startat Insamlingsstiftelsen Äppelhästen. 

Tanken är att barn och ungdomar upp till 23 år ska kunna söka bidrag från stiftelsen. De kan söka bidrag för att kunna göra något kul eller något de gärna vill köpa eller något annat som gör att tiden och tillvaron för dem blir lite bättre.

Varför stiftelsen fick namnet Äppelhästen är lätt att beskriva. Det var för att Simon skrev på ask.fm att hans inre djur var en ”äppelhäst” och att var och en fick föreställa sig själva hur den ser ut. Så att namnge stiftelsen var enkelt. 

Äppelhästen finns på Facebook, gilla och följ oss där. 

Tua, farmor Inga-Lill och Simon på studenten från Nordenbergsskolan.
Stand-up på Nom i Västerås hösten 2013.
Simon gillade att laga mat redan som barn.
En Skam i Västerås konserthus 14/2-2014 med Betnér och Soran.
Simon lär sig gå på Pengaberget i Karlshamn.
Simon gillade att skämta och skoja genom hela sitt korta liv.